"La filla de l'Alquimista. Un conte jueu del Call de Barcelona": Viure la memòria del Call de Barcelona

L’any 1391, els Calls de la majoria de ciutats catalanes foren atacats. Molts dels seus habitants van ser forçats a convertir-se al cristianisme o van ser assassinats. El Call de Barcelona mai no va ser reconstruït.
"La filla de l’alquimista. Un conte jueu del Call de Barcelonaés un llibre il·lustrat adaptat a tots els públics que vol acostar el lector a la vida i costums dels calls jueus catalans. A partir d’aquesta petita història el lector experimentarà la vida del Call, descobrirà què significava ser jueu a l’edat mitjana a la ciutat de Barcelona, mentre aprendrà a llegir diferents espais de la ciutat.
Veure llibre

La filla de l’alquimista és un conte il·lustrat que vol recuperar la memòria del judaisme medieval català: no és tan sols una llegenda, sinó que és el viu testimoni d’un passat que lluita per a ser recordat. Una finestra cap a un món a voltes desconegut però molt nostre, una empremta de la nostra memòria, el testimoni d’un ric patrimoni nostre que cal preservar.
El llibre, basat en una llegenda recollida per Joan Amades, encara viva en la tradició del Call de Barcelona,  ens explica la història d’una casa del Call, víctima d’un encanteri: La casa del Alquimista.

A través d’il·lustracions creades exclusivament per al projecte, documentades històricament i inspirades en manuscrits il·luminats jueus catalans medievals, les Haggadot,  el lector s’endinsa en la vida del Call jueu i d’alguns personatges que podrien haver estat reals, la Judith, el Moixe i l’Arnau, víctimes de l’atzar que els conduirà a un amor impossible i potser a la fatalitat...

La imatge i el text s’uneixen per oferir una experiència actual enllaçada amb la memòria del judaisme català medieval, fent tangible el patrimoni intangible de la ciutat.

Fitxa tècnica:
Text i il.lustracions: Sylvia Angelet
Llibre il·lustrat per la didàctica del patrimoni 
56 planes, il·lustracions a color
Llibre bilingüe: català hebreu, també disponible en anglès-hebreu (versió en castellà -hebreu en preparació)
Llibre rigorosament documentat.
Il·lustracions inspirades en l’art dels manuscrits il·luminats hebreus catalans, les haggadot medievals catalanes.
Plànol desglossat del Call de Barcelona
Glossari específic sobre judaisme medieval
Format: EPUB 2 Fixed layout
Ja disponible  a IBOOKSTORE

No hay comentarios:

Publicar un comentario